dinsdag 9 april 2013

Veel voorkomende vragen... en antwoorden

 

  • Hoe is de politieke situatie in Costa Rica?
  • Hoe zit het met risico's als brand, overstromingen en wervelwinden?
  • Wat als er een ziekte of een andere plaag de bomen teistert?
  • Wie controleert of mijn bezit goed wordt verzorgd?
  • In het geval van een geschil, welk recht is dan van toepassing?
  • Als ik meer informatie wil hebben, waar kan ik jullie dan bereiken?
  • Ik wil mijn kavels zelf bezichtigen, kan dat?
  • Zijn er al uitkeringen aan participanten gedaan?

 

Hoe is de politieke situatie in Costa Rica?

Costa Rica is een politiek evenwichtig land dat investeerders met open armen ontvangt. Costa Rica heeft één van de oudste democratieën ter wereld en heeft sinds 1948 geen leger meer. Het wordt daarom ook wel het Zwitserland van Midden-Amerika genoemd.

Hoe zit het met risico's als brand, overstromingen en wervelwinden?
De plantages liggen in het deel van Costa Rica waar een subtropisch klimaat heerst. Er is een hoge vochtigheidsgraad waardoor bosbranden nauwelijks voorkomen. Op de plantage zijn echter toch uitgebreide maatregelen, zoals brandgangenaanleg, genomen ter beheersing en preventie. Door drainagesystemen en de natuurlijke glooiing hebben de plantages van wateroverlast geen last. De ligging van de projectgronden is dusdanig dat van overstromingen zelfs nooit sprake kan zijn.

Wat als er een ziekte of een andere plaag de bomen teistert?
Ziekten en plagen bij teakbomen in Costa Rica komen nauwelijks voor. Alle medewerkers van Reforestation Group International (RGI) zijn bovendien altijd alert in het veld. Daarnaast is het nog nooit voorgekomen dat ziekten en plagen een dergelijke omvang aannamen dat de groei van de teakbomen significant geleden heeft en de opbrengst van de plantage in gevaar kwam.

Wie controleert of mijn bezit goed wordt verzorgd?
RGI heeft een 10% belang in de opbrengst. Zij is het die rechtstreekse controle uitoefent op het, onder Europese leiding staande, plantage-management. Het bosbouwproject staat op een degelijk technisch en wetenschappelijk niveau en bovendien onder toezicht van ingenieurs van het Ministerie van Landbouw.

In het geval van een geschil, welk recht is dan van toepassing?
Mocht er een geschil komen, dan is het Belgische recht van toepassing.

Als ik meer informatie wil hebben, waar kan ik jullie dan bereiken?
Onze binnendienstconsulenten staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Op normale werkdagen kunnen we u te woord staan van 09:30 uur tot 20:00 uur. Op vrijdagen zijn wij tot 13:00 uur bereikbaar. TwC bvba is gevestigd in het financiële centrum van ankerplaats Antwerpen aan de Generaal Lemanstraat 74, te Berchem-Antwerpen, telefoon 03 218.76.52.

Ik wil mijn kavels zelf bezichtigen, kan dat?
Om aan de groeiende vraag naar het bezichtigen van de projecten en Costa Rica tegemoet te komen, organiseren we regelmatig The Natural Way Tour. Hierin bezoeken we uitgebreid de projecten en maken we kennis met de bevolking, flora en fauna van het prachtige Costa Rica.

Zijn er al uitkeringen aan participanten gedaan?
Ja, bij voorbeeld: participanten die geïnvesteerd hebben in project Monte Verde I, II, III en project Vasconia hebben hun eerste tussenkap uitkering ontvangen. Investeerders in projecten met plantjaren voor 2000 hebben inmiddels ook de tweede dunningsopbrengst ontvangen. In het uitkeringschema wordt bijgehouden hoeveel m3 hout per project is gedund en wat de gemiddelde netto prijzen zijn.

Laatste nieuws

donderdag 22 januari 2015

Nicaragua begint aanleg kanaal.

De aanleg van het Kanaal van Nicaragua begint in december. Het kanaal moet de Caribische Zee verbinden met de Stille Oceaan.

Lees verder ›
zaterdag 28 september 2013

Vademecum Groenkapitaal

Groeninvesteren in een nieuw jasje gestoken. Vandaar binnenkort de lancering van algemene documentatie...

Lees verder ›
zaterdag 29 juni 2013

Belgische natuurliefhebbers

Succesvolle ontwikkeling en behoud van bossen hangt nauw samen met een actief flora- & faunabeheer.

Lees verder ›
dinsdag 25 juni 2013

Samenwerking met VDAB Antwerpen

Groei vraagt om instroom van nieuwe binnendienstconsulenten (m/v). Vandaar de samenwerking met VDAB Antwerpen om vooral...

Lees verder ›
vrijdag 14 juni 2013

Schaarste op de houtmarkt...

Duurzaam investeren? Een kwestie van verantwoordelijkheidsgevoel! Daarbij is het echter lucratief om in te spelen op de schaarste....

Lees verder ›
dinsdag 9 april 2013

Veel voorkomende vragen... en antwoorden

Voor veel Vlamingen is het rendabel investeren in herbebossing in Centraal Amerika een onbekend fenomeen. Onbekend maakt onbemind....

Lees verder ›
maandag 31 december 2012

Investeren in hardhoutplantages

Investeren in hardhoutplantages is rendabel investeren in een snel krapper wordende internationale houtmarkt. Volgens de FAO...

Lees verder ›
zondag 25 juli 2010

Forest Stewardship Council (FSC)

Het internationale, onafhankelijke FSC-keurmerk verzekert dat grondstoffen voor hout- en papierproducten afkomstig zijn uit...

Lees verder ›